dinsdag, mei 01, 2007

Over het rekruteren van buitenlanders

Enkele weken geleden kreeg ik een telefoontje van Olivia Ahrend, een journaliste waarmee ik al eerder heb samengewerkt. Ze wou een artikel schrijven over het rekruteren over de grenzen heen, en dan specifiek voor die "moeilijke gevallen" die we in België nog maar moeilijk meer te pakken krijgen (SAP anyone?). Hieronder de link naar het artikel uit IT professional waarin het verscheen : http://www.itprofessional.be/career.cfm?id=67693 en een eerste paragraaf:

U bent al maanden op zoek en u hebt in ons land nog niet die bepaalde persoon gevonden waaraan uw bedrijf echt nood heeft. Wat dan? Proberen mensen van andere bedrijven af te snoepen? Nog even wachten? Een mindere kandidaat zoeken en die opleiden? En waarom niet uw zoektocht uitbreiden naar andere landen, of zelfs andere werelddelen? De zoektocht is niet simpel, bevestigen de headhunters, die dit soort taken hebben overgenomen.

Hoewel ik zelf zeer graag internationaal werk, moet ik toch vaststellen dat rekruteren in het buitenland nog te weinig gebeurt in België (door de administratieve rompslomp?). Wellicht een interessant thema voor de verkiezingen?

Geen opmerkingen: