dinsdag, juni 12, 2007

De Business AnalistEen van de klassieke vragen die een headhunter tenminste een keer per week te horen krijgt, is welk profiel er vandaag "hot" is. Vandaag hebben we alvast een duidelijke winnaar: de Business Analist (ook wel functioneel analist genoemd ).
Ik heb hiernaast een foto van de onbekende soldaat gestoken omdat de term 'business analist' -hoewel reeds verschillende jaren in omloop- momenteel wordt gebruikt voor alles wat los of vast zit...

Het lijkt wel of De Business Analist de belichaming is geworden van al die nieuwe ITers die niet alleen hun vak technologisch goed begrijpen, maar ook nog drietalig zijn, goed in het pak zitten en kunnen communiceren met gewone stervelingen.

Enfin, een beetje zoals De Nieuwe Man dus hoewel die ondertussen ook allang weer geen nieuws meer is. Grappig genoeg zitten er tussen al die business analisten behoorlijk wat vrouwen :-)1 opmerking:

Anoniem zei

In het bedrijf waar ik werk is de business analist de architect die de lijnen gaat uittekenen op zeer hoog niveau. Soms op dergelijk hoog niveau dat de plannen niet in de praktijk te verwezelijken zijn en dus niet realistisch zijn.
Een functioneel analist mag de uitgetekende plannen in detail uitwerken samen met de eindgebruikers/klant.
De business analist is de theoreticus, de functioneel analist de practicus.
Er is trouwens het prachtige gezegde : "in theory there is no difference between theory and practice, but in practice there is...'.