woensdag, oktober 22, 2008

9 op 10 ICT vrouwen tevreden over hun job


Brussel, 22 oktober 2008 - 9 op 10 ICT-vrouwen zijn tevreden over hun job en 8 op 10 zijn tevreden over wat ze verdienen. Het zijn twee opvallende conclusies uit de "She Goes ICT" enquête die ICT-maandblad Business ICT en consultancybureau TrendQ organiseerden voor vrouwen in de ICT-sector.

Tussen de 147.500 ICT'ers die België momenteel rijk is, zitten nog steeds maar zo'n 10 tot 15 procent vrouwen. Met "She Goes ICT" wil het maandblad Business ICT graag die ICT-vrouwen in de spots zetten en tegelijk andere vrouwen aanzetten om ook na te denken over een job in ICT. Daarom organiseerde Business ICT het eerste grote ICT-event in België met meer vrouwen dan mannen in de zaal.

Daaraan werd een grootschalige enquête gekoppeld die werd ingevuld door liefst 1413 ICT vrouwen, die hun mening gaven over hun job en hun sector. En dat leverde enkele opvallende resultaten op. We sommen er graag enkele op:

- 9 op 10 liet weten tevreden te zijn over haar job
- 8 op 10 was tevreden over het ontvangen loon
- Meer dan de helft heeft een ICT- of wetenschappelijk diploma, maar 4 op 10 vind zo'n diploma zeker geen noodzaak
- ICT-vrouwen zijn erg loyaal: 67% heeft tot nog toe drie of minder werkgevers gehad
- Werksfeer, salaris en flexibiliteit zijn de topprioriteiten die ICT-vrouwen bij een werkgever zoeken
- Voor dames die zouden overwegen om aan een ICT-job te beginnen: de ICT-dames vinden dat vrouwen zeker kansen krijgen, zelfs al is ICT momenteel nog een mannenwereld. 77,7 procent van de vrouwen wil gerust nog wat meer vrouwen zien.Het volledige overzicht van ale resultaten kan u bekijken op www.businessict.be/shegoesict/nl


Over Business ICT:
Business ICT (http://www.businessict.be/) wordt uitgegeven door Roularta Media Group en is het maandblad van en voor de ICT-beslisser in de KMO & Mid-Market. Het blad wil de lezers inlichten over de meest recente ontwikkelingen en trends op de ICT markt, zonder daarbij praktische informatie uit het oog te verliezen. Business ICT verschijnt 10 keer per jaar, in Nederlands en Frans, op een totale oplage van 20.000 exemplaren.

Over TrendQ:
TrendQ (http://www.trendq.eu/) werd opgericht door An De Jonghe om de huidige trends 'Sociale Netwerken & Web 2.0' in het bedrijfsleven in te passen. TrendQ helpt bedrijven hun doelstellingen (Sales, Marketing, Rekrutering) te bereiken door het geven van lezingen, interne workshops en consultancy.
Meer over het laatste project van TrendQ, zie http://www.nieuws.be/

Geen opmerkingen: