donderdag, augustus 14, 2008

Friendhunter


Vandaag een persbericht binnengekregen van Arno Bouwens, een van de partners achter Friendhunter. Mijn mening over deze "introduce a friend" bedrijven is ondertussen genoegzaam bekend (zie ook vorige posts over het onderwerp), maar dat neemt niet weg dat ik het belangrijk vind om over zoveel mogelijk rekruteringsinitiatieven te berichten, zodat recruiters zich zelf een beeld kunnen vormen over wat de markt aanbiedt en hoe ze evolueert.


Even terug naar Friendhunter dan. De site is makkelijk, duidelijk en overzichtelijk, en als bedrijf vind je snel hoeveel het allemaal moet kosten, nl de premie die je uitlooft aan de persoon die je de kandidaat aanbrengt + 20% met een minimum van 450 euro. Anders gezegd: als je als bedrijf een premie van 1000 euro uitlooft dan betaal je in totaal 1450 euro bij een succesvolle match. Niet zoveel (goedkoper dan de meeste Belgische en buitenlandse concurrenten) maar de site is dan ook nog maar net gestart. Vermits Frank Janssen (de man achter Frankwatching) oa ook achter het initiatief zit, zal het wel niet lang duren vooraleer de community groot genoeg is om kandidaten aan te leveren.


Een ander punt waar ik toch de nadruk op wil leggen is dat Friendhunter expliciet stelt dat ze geen CV database aan het aanleggen zijn:Wie stuurt de CV van een kandidaat naar het bedrijf?

De kandidaat besluit zelf of hij/zij solliciteert en zijn/haar gegevens doorspeelt naar het bedrijf. Wij houden geen CV gegevens vast.


Dit is een belangrijk punt omdat verschillende sites vandaag kandidaten en bedrijven lokken (en weinig echte matches maken) om een cv databank aan te leggen en vervolgens ook als rekruteringsbureau te gaan werken, uiteraard tegen andere tarieven. Dat lijkt bij Friendhunter dus niet het geval.


Een kandidaat die zich tenslotte zelf inschrijft en zelf aanbiedt aan de klant (zonder tussenpersoon) krijgt zelf 50% van de premie uitbetaald :-)Geen opmerkingen: