dinsdag, augustus 28, 2007

Nieuwe startup


Rekruteringssites worden slimmer (eindelijk). Na Jobster is er nu een nieuw initiatief van een Nederlander, een Duitser en een Singaporees, dat luistert naar de naam "iHipo", wat staat voor Internationale High Potentials. De site steekt goed in elkaar en is in feite een kruising tussen een traditionele jobboard met een sociaal netwerk. Het is daardoor interactiever en ik vermoed ook sneller. Op termijn kunnen bedrijven hierdoor ook een mini netwerkje aanleggen met kandidaten die geïnteresseerd zijn in hun bedrijf (en regelmatig vacatures willen ontvangen).
Arnout, Patrick en Cheng zijn zelf gebaseerd in Singapore en dat merk je ook aan de site: naast de jobs staan meteen ook vlaggetjes van de landen waarin de functie gebaseerd is. Werkgevers kunnen voorlopig gratis een profiel aanmaken en vacatures of stageplaatsen aanbieden (later wordt dit betalend). In een tweede stadium zullen kandidaten ook kunnen opteren om voor een betalende versie te kiezen, waardoor hij/zij toegang krijgt tot premium materiaal zoals adressen van recruiters, sollicitatietraining etc.
Dit trio heeft iHipo zelf gefinancierd hoewel ze de steun van VC niet uitsluiten in de toekomst. Ze hebben nog andere plannen in de steiger staan dus we zullen zeker nog van hen horen...

Geen opmerkingen: