vrijdag, november 03, 2006

Het Priscilla effect
Binnenkort schakelen we bij Ulysses over op een nieuw databanksysteem in ASP (voor de niet-techneuten onder u: een databank die bereikbaar is via het Internet zodat je kunt inloggen van thuis uit). Daar zijn twee redenen voor: een, de huidige databank die destijds op maat werd gemaakt heeft zijn maximumcapaciteit bereikt: gisteren hebben we de kaap van 20.000 kandidatendossiers overschreden. (20.000! Als ik bedenk dat we zeven jaar geleden gestart zijn met twee Palm pilots en 400 namen, dan slaat de schrik mij om het hart!) Een tweede reden is dat we in januari een tweede kantoor openen in Antwerpen zodat we ofwel moeten beginnen werken met twee verschillende databanken, ofwel moeten overschakelen naar dat ASP model.

Hoe dan ook, het zat er al een tijdje aan te komen en vandaar dat we lang hebben nagedacht over hoe we dit het beste aanpakken. De grootste vrees was dat onze databank (en daarmee ook Ulysses) zou verzanden in een Monster of Stepstone: een enorme databank waarbij het persoonlijk contact met onze kandidaten verloren zou gaan. Vandaag sturen kandidaten un cv nog gewoon naar een van de consultants, maar in de toekomst zullen ze zelf hun cv kunnen invoeren in de databank waardoor in principe geen menselijk contact meer vereist is. Klinkt verschrikkelijk niet?
Vandaar dat we unaniem besloten hebben om enkele mensen aan te werven als resourcer. Niet om zoals in andere grote kantoren kandidaten te zoeken voor de consultants, maar wel om proactief contact te leggen en te behouden met onze kandidaten. Priscilla (hier op de foto) is onze eerste resourcer die we hebben aangenomen voor dat doel.

Priscilla is tweetalig, creatief en knap. Dat laatste punt is eigenlijk niet relevant want een resourcer's job bestaat erin zoveel mogelijk contact te leggen met mensen via telefoon en mail. Toch ben ik ervan overtuigd dat haar successrate zou verdubbelen als kandidaten konden zien wie hun een boodschap heeft achtergelaten. Onrechtvaardig? Ja. Macho? Ongetwijfeld. De waarheid? Waarschijnlijk.
Gelukkig zijn de managers draken ;-)

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Alleen maar voor haar zou ik terug kandidaat willen zijn ;)

Groetjes,
Fabio

Anoniem zei

Dus maken jullie hier natuurlijk gebruik van door een foto mee te sturen met e-mail, videobellen met skype mogelijk te maken, contact met msn mogelijk te maken? En het contact wordt diverser en persoonlijker en er wordt gebruik gemaakt van het uiterlijk van Priscilla!

Anoniem zei

Wellicht heeft Priscilla daarenboven ook nog eens een héél aangename stem, waardoor de _mannelijke_ kandidaten helemààl warm lopen voor Ulysses Consulting!!:-) Om dan een koude douche te krijgen wanneer ze als consultant een man voor zich krijgen? :-p