vrijdag, juni 13, 2008

She goes ICT: hoeveel vrouwen werken nu eigenlijk in de ICT sector?


Statistieken zijn populair en duiken meestal een keer per jaar op rond een of andere politieke agenda... Zo ook de vraag hoeveel ICTers België telt (hoe zit het met onze innovatie en competiviteit?) of de vraag waarom vrouwen niet kiezen voor een carrière binnen de ICT.
Op de vraag hoeveel vrouwen nu eigenlijk werkzaam zijn binnen de ICT sector (in een technische, management of salesfunctie) en waarom zij gekozen hebben voor hun carrière binnen de technologiesector, heb ik zelf nog nooit een grootschalig onderzoek gezien in België.
Met Business ICT en TrendQ willen we daar nu verandering in brengen :-)

Stap 1 is een grote enquête om te weten wie en waarom in de IT werkt.
Stap 2 is een feestelijke avond op 22 oktober waar de resultaten zullen bekend gemaakt worden, en vrouwen kunnen netwerken met andere vrouwen uit de informatica of telecom.
Anders gezegd: het zal het enige ICT event van België zijn waar meer vrouwen dan mannen aanwezig zullen zijn :-)


1 opmerking:

Anoniem zei

Tijdens mijn studies eind jaren 80 was het aandeel vrouwen die een IT opleiding volgden heel klein tov het aandeel mannen in dezelfde opleiding. Op de werkvloer is het niet anders.
Wat ik persoonlijk wel eens als cijfer zou willen zien is hoeveel vrouwen vanuit een IT opleiding in de IT terechtgekomen zijn en hoeveel vanuit een niet IT opleiding. Bij mij op de IT-werkvloer komen vele dames uit andere opleidingen, fotografie, biologie enz.